plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

V Malém Ježově hodně ledově + fotogalerie

V neděli 28.12. se jel v Malém Ježově u Mladé Vožice volný motokrosový závod "Ježovský ovál". On to dnes už ani není ovál, jako tomu bylo první ročník, ale název tomu zůstal. Dnes se jedná o zhruba půl kilometru dlouhý okruh, plný zatáček a technických prvků včetně brodu. Ten byl hlavní atrakcí hlavně loni, kdy se v něm hned několik motorek "utopilo", letos byl částečně zasypán kamennou drtí. Nechyběly ani dva tradiční umělé dřevěně skoky. Hlavním nepřítelem závodníků byl letos především poměrně tuhý mráz. Trať byla jedna velká ledovka a protože nebyla žádná sněhová pokrývka, nebylo o co se opřít. To se stalo osudným hned několika jezdcům. Zadní kolo bylo neustále ve smyku, velice často i obě kola najednou a nechyběly ani poměrně časté pády. Také jsem se jednou nevyvaroval zbytečnému pádu na odklopené ledovce a poranil si zadní stehenní sval na levé noze, ale snad to bude brzy dobré. Trochu snazší to v tomto směru měli čtyřkolkáři, ti udělali maximálně párkrát "hodiny".

Závodilo zhruba padesát pilotů a přihlížely zhruba tři stovky diváků. V nejpočetněji obsazené kategorii motokros zvítězil zkušený, skoro domácí Martin Kočí (na přiloženém snímku, přes nějž se dostanete na celou fotogalerii Vojty Brázdy), který na zmrzlém povrchu uplatňoval dlouholeté zkušenosti ze závodů v motoskijöringu, dětskou kategorii vyhrála votická Aneta Sichrovská, účastnice MMČR ve třídě WMX (ženy). Výsledky čtyřkolek jsem bohužel nezaznamenal, jen jsem si všiml, že tam pak vítěz dělal po projetí cílem radostí piruetky a nejednomu divákovi naházel bordel za límec...:-)

Velké poděkování za uspořádání tohoto originálního závodu, kde je vždy vše zajištěno příjemným "rodinným" způsobem, patří hasičům z Malého Ježova a pro věc zapáleným lidem kolem nich! Likimu pak děkuji za zapůjčení vyladěné ČZ380, která jela jako z praku:-)

Fotky a možná i nějaká videjka budou následovat. Tak zase za rok na shledanou v Malém Ježově!

Evžen, 2014-12-28

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT