plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

... jen tak z cyklokrosového MS v Táboře

Tak jsem se byl dnes podívat v Táboře na jednorázovém MS v cyklokrosu. Dorazil jsem až odpoledne na kategorii žen, zafandit Jihočešce Kateřině Nash (na snímku z dnešního závodu, vyfoceno jen mobilem). Dopoledne jeli junioři a v nich byl suverénní Dán Andreassen, který soupeřům ujel rozdílem třídy. Nejlepší naši reprezentanti byly až za třicítkou.

To v ženách měla Kateřina Nash ambice ty nejvyšší. Jelo se na 40 minut plus kolo. Počasí kolem nuly, na povrchu blátíčko a podmrzlý povrch. Kateřina se pomalu ale jistě drala první desítkou dopředu a do posledního kola najížděla třetí v těsném souboji s Nizozemkou Vosovou a Angličankou Harrisovou za svými zády. Lidé ji mohutně povzbuzovali doslova na každém metru trati, ale obrovské vypětí a asi i trochu nervozita způsobily, že měla Kateřina v posledním kole dva pády a tak nakonec dojela pátá. V cíli si navíc stěžovala na promrzlé prsty, což byl asi také důvod těch pádů při dobržďování, povrch byl navíc hodně kluzký. I tak ale byl její výkon úchvatný. Vyhrála sympatická Francouzka Pauline Ferrandová-Prevotová.

Jinak přihlíželo mým odhadem tak 15.000 diváků a bylo slyšet a vidět opravdu hodně cizinců, řekl bych dobrá polovina. Čeští fanoušci se sjeli z celé republiky. Dobré bylo i mezinárodní obsazení závodu, kromě evropských závodnic startovaly například Japonky, Američanky, Australanky, Kanaďanky, atd. Organizačně bylo vše zvládnuto výborně. 

Květiny vítězkám pak předával sám Mr. Sobotka. Dav diváků domů odcházel s rozhodně zajímavým sportovním zážitkem. Zítra je na programu hlavní kategorie mužů, kde bude z našich reprezentantů hlavním želízkem v ohni Martin Bína, který by chtěl být v TOP10.

Evžen, 2015-01-31

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT