plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z KP SMS Jižní Čechy v Jílovicích

Poslední červnovou neděli završil Jihočeský Krajský přebor v motokrosu svou polovinu na trati v Jílovicích. Jelo se na náhradní trati a v náhradním termínu místo zrušeného Jinína. Pořadatelé z Motoklubu Jílovice pečlivě připravili trať, kterou předtím srovnali, uválcovali a nakropili. V noci před závodem pak ještě poměrně vydatně dvakrát zapršelo, přesto měli druhý den odpoledne hasiči plné ruce práce, protože se celkem dost prášilo. To ale neodradilo zhruba pětistovku přihlížejících diváků ve sledování napínavých bojů především ve spojené třídě MX2 a OPEN. K vidění tak byly napínavé vzájemné souboje jihočeské špičky v obou třídách. Závod byl kvalitně ozvučen a velkou jako zajímavou novinku připravili pořadatelé online Streamvideo, které jen během samotného závodu navštívila více jak pětistovka lidí. Toto bylo kladně hodnoceno jak samotnými jezdci, tak ze strany internetových diváků.

Ve třídě 85ccm opět nenašel přemožitele Jaroslav Strnad z Moto teamu Excel racing, který vyhrál obě jízdy před dvakrát druhým Pavlem Vítovcem z PAMK Klatovy a třetím Janem Hadravou ze Žirovnice. Mezi pětaosmdesátkami startovaly i dvě pětašedesátky a jedna dívka.

amatérských MX2 chyběl lídr seriálu Karel Hofmeister, ale jeho pronásledovateli Albínu Veselému se v Jílovicích moc nedařilo, skončil až sedmý. Vyhrál Jakub Kos ze Stříbra, který se tímto výsledkem vyhoupl do vedení seriálu v této řídě. Za ním skončili mladý pilot Michal Fischer z Max Speed teamu a třetí byl Libor Matásek z MSK Netolice, kterému museli zpočátku obou jízd všichni jezdci hodně dlouho koukat na záda.

Třída Amatér OPEN byla hodně zajímavá v tom, že všichni sledovali, jak si poradí Dominik Kovařík z Motosportu Chýnov v obou stíhacích jízdách. Nebyl by to on, když by si na začátku každé jízdy neustlal a pak nemusel dotahovat. V té první to dokázal z posledního místa až na první, v té druhé však při stíhačce nestačil na svého týmového kolegu, o generaci staršího Jaroslava Nejedlého, který se tak právě před Dominikem stal celkovým vítězem závodu. Třetí místo patřilo skoro domácímu jezdci Bohumilu Kollarovi z nedalekých Trhových Svinů.

Ve třídě Veterán zvítězil Ladislav Mikas z Academy MX RT. Na toho letos v KP nikdo nemá (když tedy nepřijede Honza Mrázek). Za ním si nejlépe vedl Roman Váca ze Speed moto teamu a českobudějovický Martin Rybák, kterému se tentokráte tolik nedařilo, jako ve votickém blátě. Zvlášť hodnocené Veterány nad 50 let ovládl zkušený Milan Heřman z Moto teamu Excel racing, který dlouho čeřil vodu hodně vepředu absolutního pořadí. Šedesátníky dle očekávání vyhrál Jan Roziňák z Rede KTM teamu.

Spojené třídy MX2 a OPEN nabídly divákovi velice kvalitní motokros. Jihočeská špička v podání David Čadek z Academy MX teamu, Zdeněk Blábolil ze Smrž MX teamu a Michal Gregor z Motosportu Chýnov si několikrát vyměnila pořadí v první trojce. Prvně dva jmenovaní nakonec obsadili první dvě pozice celkově, třetí místo si ale z Jílovic odvezl po výpadku Michala Gregora mladý Lukáš Paukner z MSK Netolice. Ve třídě MX2 byl nejlepší David Soldát z BV Racing, který disponoval velice dobrou fyzičkou a tak se ke konci první jízdy dokonce prodral mezi tři nejlepší jezdce absolutního pořadí. V té druhé k tomu měl našlápnuto také, ale ve dvou třetinách jízdy urazil levou stupačku a tak jízdu dojel jen s jednou, přesto se nevzdal a nakonec uhájil díky velkému náskoku před jezdci MX2 celkové první místo, což byl chvályhodný výkon. Druhý byl v momentálně dobré formě jezdící Rudolf Plch z Extreme Motorsportu a třetí Miroslav Hejpetr z Academy MX teamu.

Třetí závod jihočeského KP se rozhodně povedl, pořadatelé se i navzdory omezeným možnostem rozhodně snažili. Mezi diváky se objevil i úřadující Mezinárodní mistr ČR Martin Michek, který si pak do Jílovic odpoledne odskočil po individuálním tréninku. Další závod bude hostit tradiční trať jihočeského krajského přeboru v Nihošovicích u Volyně v sobotu 11. července.

Evžen Zadražil, 2015-06-30

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT