plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report Petra Kováře z ME ve Slovinsku

Proměnlivé počasí provázelo evropské motokrosové závodníky, při finálovém podniku kubatury EMX Open, které se konalo o uplynulém víkendu ve slovinském Šentvidu. Z českého pohledu zde byli čtyři naši reprezentanti a konečný boj o evropský primát byl stále ještě otevřený. Nutno ale podotknout, že Martin Michek (Buksa/Ados KTM Team) chyběl při úvodním klání ve slovinské Brezici, a z tohoto důvodu své bodové manko musel dohánět.

Letos se ve Slovinsku jede tento šampionát již potřetí a podruhé se na startu objevuje i domácí motokrosový talent - Tim Gajser jedoucí na továrním motocyklu Honda. Tohoto jezdce snad ani není potřeba moc představovat, neboť ten kdo sleduje jeho úspěšné tažení světovým seriálem, tak moc dobře ví, že Tim je novým lídrem mistrovství světa třídy MX2 po posledním odjetém závodě (Holandsko)!

Sobotní špatné počasí nadělalo hodně práce místním pořadatelům, stanovený harmonogram se musel totiž kvůli blátu několikrát upravovat. I druhý den ráno to s tratí vypadalo všelijak, ovšem přestalo už pršet a dráha postupně vysychala. Vlastní rozjížďky jasně ovládl největší favorit, domácí rychlík Gajser, který cílem projížděl vždy s velkým náskokem před svými soupeři. Michek byl dvakrát druhý a to mu zaručilo titul mistra Evropy v této kategorii za sezonu 2015. Na stupně vítězů se ještě probojoval v poslední době rozjetý Petr Michalec (5/3) z týmu Spencer life MEDIA (Honda). Až jako pátý byl celkově klasifikován zkušenýPetr Bartoš (8/4) - (Orion-RS Petrol KTM Team), který si situaci zkomplikoval zejména v první jízdě, kdy nepříjemně upadl. Jeho týmový kolega 22letý Jonáš Nedvěd (6/6), zde zaznamenal letos svůj nejlepší výsledek na třistapadesátce KTM, když skončil hned za Bartošem jako šestý.

"Gajser jel doma přirozeně skvěle, já jsem se soustředil na to, abych vybojoval titul. To se nakonec podařilo a mám z toho radost. Nyní jsou přede mnou poslední závody MMČR (jednotlivci - Vranov, družstva - H. Újezd) a ještě světové zápolení týmů  MXoN, které se letos uskuteční ve Francii," prozradil po Slovinsku své pocity a plány čerstvý evropský šampion - Michek.

Vicemistr Evropy Bartoš ke svému konečnému umístění dodal: "Šance na prvenství tu byla, to je jasné, ale já jsem v prvním motu spadl, navíc ohnuly se při tom řidítka mé mašiny a byl jsem rád, že jsem dojel do cíle, i když až jako osmý. Nedá se nic dělat - je to prostě motokros i druhé místo není k zahození, teď se budu snažit ve zbytku sezony podat ještě kvalitní výkony."

Za Orion-RS Petrol - Petr Kovář

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT