plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

uzavření sezóny v Měšicích u Tábora

Poslední předlistopadovou sobotu se na tréninkové trati v Měšicích u Tábora uskutečnilo takové přátelské rozloučení se sezónou pro všechny krosáky a enduristy z Táborska. Za krásného počasí v podání babího léta, na pěkně připravené, mírně naorané dráze a pro enduristy připravené trati, plné extrém testů, se s mírnou nadsázkou řečeno uskutečnil takový neoficiální „okresní přebor“ těchto dvou motocyklových disciplín. Nutno podotknout, že hlavní pořadatel akce, Marek Pochylý se svou partou, museli na přípravách strávit mnoho dní práce, za což jim velké díky.

Než se začalo jezdit, zapřáhl jeden z organizátorů akce, Honza Sejk, za traktor valník a skoro všichni přítomní jezdci šli bez vyzvání poctivě sbírat kámen a zároveň si tak před jízdou prošli celou trať. Pak proběhly tréninky a poté se už jen závodilo. Krosáci jeli celkem čtyři kratší rundy a byli jednoduše rozděleni na mladé a ty trochu starší závodníky. Mezi těmi mladými vyhrál českobudějovický host David Soldát, mezi veterány pak Martin Kočí. Dokonce se mezi doprovody a diváky našli borci, co už neseděli na motorce několik let a poté, co je organizátor akce přesvědčil, aby si půjčili od kamarádů motocykl i výstroj, dali si také dvě společné rozjížďky na tři kola. Prostor pro svezení měly i přítomné děti na svých motocyklech a pitbicích. Enduristé pak zdolávali velice zajímavou trať, která po prvním ohledání způsobovala mezi jezdci celkem respekt a nechyběl v ní ani kamenný výjezd, trošinku připomínající obávaný 14. checkpoint z Erzbergu „Carl´s Dinner“:-) Nakonec si ale všichni s nástrahami tratě přeci jen nějak poradili. V této kategorii si vítězství zasloužil Radek Bareš.

Akce se určitě po všech stránkách povedla, všichni jsme si hezky zazávodili, dali si pak nějaké to zasloužené pivko nebo svařák a uzavřeli tak letošní offroadovou sezónu na Táborsku.

Celá fotogalerie Ivony Váchové (zatím jen přiložené ochutnávkové foto) bude následovat v týdnu.

Evžen, 2015-11-01

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT