top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

vyjádření Tomáše Louthana po MS Superenduro v Praze + fotky od Marka Vincíka

Jezdec MMČR v enduru Tomáš Louthan zhodnotil svou účast na sobotním MS v Superenduru v Praze. Zárovoň si můžete proklikem přes přiložené foto od marka Vincíka, na kterém je zachycen práve Tomáš, prohlédnout celou fotogfalerii z této akce.
 
 
A zde je již vyjádření Tomáš Louthana:
 
"Celá akce pro mě byla obrovská zkušenost. Bylo toho pro mě v hodně ohledech poprvé. Až na nějaký extrém testy a prology na závodech klasickýho endura a extrem endura jsem se s něčím podobným na trati zatím nesetkal, nehledě na to před kolika lidmi to bylo. 
Moje celá příprava na superenduro spočívala v tom že jsem jel společně s Petrem Bartošem do Německa na dvoudenní soustředění. U nás v Čechách je velký problém s tím, něco na takovou trať natrénovat, protože tu nic takového ani pořádně nemáme. 
Závod pro mě nezačal vůbec dobře. Hned v prvním volným tréninku jsem se snažil naskákat Maxxis dvoják tak abych mohl jezdit na krátko zatáčku za nim a nevyšel mi první skok, byl jsem krátkej a posadil sem to do protivky. Bylo to docela z výšky takže mi křuplo v celém těle. V následujícím měřeným tréninku jsem měl pro změnu pád na wallridu, kde jsem se hodně ošklivě potloukl a dal sem si i dost do hlavy a musel jsem to docela dlouho rozdejchávat. Naštěstí se mi i po pádu podařilo zajet nějaký čas a abych se dostal do večerního závodu. 
První jízdu hodnotím docela kladně. Startoval jsem bohužel až ze druhé řady ale podařilo se mi protlouct dopředu a jezdil sem kolem 4. a 5. místa. Pak jsem měl trochu smůlu. Na konci moon sekce jsem zvolil jinou stopu, než obvykle a při sjezdu z klád se mi seklo přední kolo do mezery mezi pražce a já šel přes řidítka a motorka mě vzala hezky po zádech.. než sem se na ni vyškrábal ztratil jsem dost míst a jak jsem se je snažil dohnat vypadl jsem z nějaké takové pohody a koncentrace a následovaly další 3 pády a chyby. nakonec jsem to dokroužil na 12. místě. Což bylo pro mě docela zklamání.
V 2 jízdě se mělo otáčet pořadí na startu, ale ty Němci to z nějakého nepochopitelného důvodu zrušili a nechali pořadí jako v první rundě. už to mě psychicky docela vyvedlo z míry. Po startu jsem se nechal vyvézt a zablokovat. A vyrážel jsem na stíhací jízdu z předposledního místa. Bohužel jsem se dostatečně nesoustředil a zopakoval pád z wallridu který se mi stal v měřeném tréninku a s velkým sebezapřením jsem to dokončil na 13. místě. 
Závod celkově nedopadl podle mých představ, ale chtěl bych v tom příští rok pokračovat a kvalitněji se na to připravit. Slyšel jsem, že má být 6 závodů a jen v Evropě, takže bych se na ně chtěl zaměřit."
 
Evžen, 2016-03-14

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT