top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

Matyáš Chlum na Mistrovství Rakouska (Weyer)

Jezdec Motosportu Chýnov Matyáš Chlum (na aktuálním snímku Andy Radolfa) se v neděli 15.5. účastnil Mezinárodního mistrovství Rakouska v motokrosu ve Weyeru. Z devětadvyceti jezdců z pěti zemí skončil na pěkném 8. místě. Druhým Čechem byl ve Weyeru Petr Smítka, specialista na bláto, který v barvách domácího Cofain teamu celkově zvítězil ve třídě OPEN.

Původně dvoudenním závodům nejprve předcházelo zrušení sobotních lokálních závodů. Celý týden totiž v Rakousku pršelo a skoro vše bylo pod vodou, včetně Käfer arény, jak se motokrosová trať v alpském Weyeru nazývá.

Své postřehy z nedělního závodu nám zaslal Matyášův otec Pavel Chlum: "Ve Weyeru na nás čekala opravdu velice bahnitá trať. Kvalifikaci třídy 85ccm vyhrál Hofer před Slovincem Mauserem a třetím Maďarem Kovacsem.  Matyáš byl sedmý. Kvůli blátu bylo těžké vůbec trať objet. V první jízdě Matyáš vystartoval  šestý, ale hned v druhém kole měl pád a nemohl nastartovat motorku. Než jsem k němu doběhl, ztratil více než dvě minuty a odjížděl poslední t.j. devětadvacátý. Ale výbornou a bojovnou jízdou nakonec dojel na 10. místě. Vyhrál Hofer, 2. Mauser a 3. Reichenpfader. Ve druhé jízdě měl Matyáš výborný start, dal holeshot a dvě kola jezdil na 1. místě. Pak ho předjel Hofer a Mauser, jezdil na 3. místě, ale tři kola před cílem upadl a dost ztratil a propadl se na 7. místo. Během posledních dvou kol zabojoval a dostal se až na 4. místo. Pak ale přišla smůla, kousek před cílem mu vypadla hadička od benzínu a motorka se zastavila... Než jsem k němu doběhl a nasadil ji, tak nakonec byl v cíli odmávnut jako šestý. Opět vyhrál Hofer, 2. Mauser a 3. Salzer. Matyáš ve Weyeru podal velice dobrý výkon, jen mu tentokráte chybělo trochu toho sportovního štěstí." 

Celkové výsledky třídy 85ccm můžete najít ZDE.

Evžen, 2016-05-17

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT