plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

interview s Mistrem Evropy 2016 ve třídě 85ccm Rene Hoferem

Čtrnáctiletý Rakušan Rene Hofer, který od počátku své motokrosové kariéry startuje na závodech v ČR za náš tým Motosport Chýnov a který je letošním novopečeným Mistrem Evropy ve třídě 85ccm, poskytl našemu webu interview o jeho dosud největším úspěchu v motokrosové kariéře.

1.     Jakým způsobem a jak dlouho ses na finálový závod ME v Lokti připravoval? A jak se pro Tebe vyvíjela série kvalifikačních závodů Vaší jihozápadní evropské zóny?

Kvalifikaci jihozápadní zóny EMX85 jsem zvládl bez větších problémů. Ze šesti jízd jsem pět vyhrál a v jedné jsem musel odstoupit na technický defekt. Poslední závod v dalekém Portugalsku jsem už ani nemusel absolvovat, měl jsem dostatečný bodový náskok. Jinak na loketský finálový závod jsem se nijak speciálně nepřipravoval. V podstatě příprava probíhala normálně, jako na každý jiný závod během sezóny. Možná i právě to vedlo k úspěchu.

2.     Znal jsi před závodem své soupeře a očekával jsi vůbec takovýto úspěch?

Většinu ze soupeřů jsem znal. Jednak ze závodů ADAC, ale také z dřívějších závodů ME. Před závodem v Lokti jsem tak nějak tušil, že když se vše podaří, tak že šance na letošní evropský titul mám. To, že to nakonec opravu klaplo, mě strašně moc těší! 

3.     Závodil jsi už předtím v Lokti, a jak se Ti vůbec líbí tato trať?

Před tímto závodem jsem v Lokti startoval jednou. Je to ale už dávno, ještě ve třídě 65ccm v rámci českého juniorského mistráku. Po uplynulém víkendu se ale Loket stal mou nejoblíbenější motokrosovou dráhou. Pěkné převýšení, výjezdy, sjezdy, dlouhé skoky, optimální povrch, prostě paráda.

4.     Jak vlastně zvládáš motokros a školu? A co Tě ve škole nejvíc baví?

Chodím na sportovní gymnázium a tak nemám problém spojit studium se sportem. V rozvrhu máme poměrně dost hodin sportu, což mě obzvláště baví a pomáhá mi to ve fyzické přípravě na motokros.

 5.     Jak a kdy plánuješ přestup na 125ccm?

Na stopětadvacítce se už letos účastním závodů mistrovství Rakouska a MMČR Junior a celkem si mi daří. Myslím, že by byla šance bodovat i v ME. Příští rok bych chtěl jet celý seriál ME třídy EMX125, nějaké závody ADAC MX Youngster, rakouský mistrák třídy MX2 a MMČR Junior 125ccm.

6.     Kde budeme mít letos ještě možnost potkat Tě u nás na závodech?

V letošním roce se zúčastním všech zbývajících závodů Mezinárodního mistrovství ČR v motokrosu juniorů. Pojedu vždy dvě třídy - 85ccm i 125ccm.

 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí!

Evžen Zadražil, 2016-07-28

 

 

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT