plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

Zpráva české výpravy z rakouského mistráku v Nurschi

Uplynulý víkend pokračoval rakouský mistrák třídy 85ccm v Nurschi, který nebyl daleko od českých hranic (cca 50km od Znojma). Závodu se tentokrát účastnila celkem početnejší česká výprava, a tak doplnila jediného stálého účastníka v tomto šampionátu Matyáše Chluma z Motosportu Chýnov (na snímku), který obsadil v tvrdé konkurenci třiatřiceti jezdců 14. a 10. místo. Závodu se totiž účastnili kromě českých a rakouských jezdců i nejlepší jezdci z Maďarska a Slovinska, startovní pole doplnili ještě pravidelní účastníci z Německa, takže konkurence byla přímo vynikající. Z domácích Rakušanů se při absenci Rene Hofera ani nikdo nedostal na celkovou bednu.

Stručné shrnutí účasti dalších českých závodníků nám poslal otec Martina Venhody Michal: "Naše česká skupina ve složení Tomáš Pikart, Radim Kraus, Petr Rathouský, Radek Větrovský, Ondra Matějíček a Martin Venhoda si zajela zazávodit na rakouský mistrák na pěknou přírodní trať u obce Nursch. Pro kluky to byl skvělý trénink pro další závody MMČR. Trať byla sice celkem úzká, start na poli s napojením v zatáčce s mírným hupem, takže kluci z toho byli nejprve trochu v rozpacích, ale všechno probíhalo v pohodě, i předjíždění okolečkářů nedělalo problémy. Velkou pochvalu zaslouží především Tomáš Pikart, který jel vůbec svůj první závod na 85ccm a v konkurenci 33 jezdců si zajel pro pěkné 17. a 16. místo. První runda se povedla Petru Rathouskému, po krásné jízdě čtvrtá pozice, šestý Větrovský, Venhoda s jedním pádem sedmý, Kraus 9. a Matějíček 15. Druhá runda boj o čtvrtou pozici Rathouský-Venhoda, Větrovský bohužel pád, zezadu stahoval Kraus. Po pěkné jízdě dal Venhoda i Maďara Jakoba a skončil třetí, Kraus čtvrtý, Rathouský s pádem 6., Větrovský 12. a Matějíček 14. Organizace v pohodě a tak když zase budeme mít volno v kalendáři, tak se všichni těšíme na další akci v Rakousku! "

Ve třídě OPEN se závodu zúčastnil i další Čech Milan Špičák. Ten byl v první jízdě druhý před Manuelem Obermaierem, ve druhé jízdě si kluci pořadí prohodili. Obě jízdy vyhrál účastník MXGP Rakušan Lukas Neurauter.

Evžen, 2016-08-04

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT