top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

Rene Hofer na MMČR Junior v Krásné Lípě

Úřadující Mistr světa a Mistr Evropy ve třídě 85ccm Rene Hofer bojoval v barvách Motosportu Chýnov na víkendovém podniku MMČR v Junior v Krásné Lípě. Motocykl 85ccm už pověsil na hřebík a definitivně přesedlal na motocykl 125ccm. Jak se dalo očekávat, bojoval o vedoucí pozici s úspěšným českým juniorem Petrem Polákem, který jede 125ccm již celou letošní sezóu a jasně vede i seriál MMČR v této třídě.

"V Krásné Lípě jsem startoval jen ve třídě 125ccm. Trať byla celý den v parádní kondici a závody jsem si tam užíval. V kvalifikaci jsem si vybojoval nejrychlejším časem poleposition. V první jízdě jsem odstartoval na druhém místě, pak jsem se hned dostal do vedení, jel jsem si své tempo a docíle dojel se sedmnáctivteřinovým náskokem na čele. Ve druhé jízdě jsem odstartoval třetí, dostal jsem se na místo druhé a pak jsem dostal ránu kamenem přímo do obličeje. Celkem dost to bolelo a tekla mi i krev, ale nechtěl jsem to vzdát a bojoval jsem dále. Během jízdy jsem soupeřil s Petrem Polákem o vítězství, několikrát jsme se předjeli, ale nakonec jsem přeci jen skončil těsně druhý. Domů jsem pak jel s pěkně nateklou pusou, ale zároveň spokojen s hezkými závody. Příští podnik pojedu další závod MMČR Junior v Nové Pace, 10.9.2016." řekl po závodě Rene.

Ve třídě 65ccm bojoval po více jak měsíčním zranění další náš úspěšný pilot Mario Popovici. Měsíc neseděl na motorce a tak je jeho 6. místo odpovídající. Seriál MMČR vede s náskokem 17 bodu před Maďarem Técsim. Ve třídě 85 hájil naše barvy Oskar Reichenpfader, celkově byl devátý.

Fotogalerii z tohoto závodu od Františka Stýbla najdete proklikem přes přiloženíé foto Rene Hofera.

Výsledky tohoto závodu najdete ZDE.

Evžen, 2016-08-29

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT