top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

k situaci ohledně českého Classic motokrosu

Nepřestávám se divit, co všechno se dá zneužít k manipulaci s veřejným míněním. Těmi „reprezntanty“ a „vyvolenými“ tu někdo nazývá např. několikanásobné mistry světa, které nám dodnes závidí celý svět. A přitom jde, jak jsem několika dotazy zjistil, o pouhou prkotinu. O uraženou ješitnost  prezidenta klubu, kterého tahle skupina dodnes aktivních motokrosařů veteránského věku, nechce jako kontaktní osobu pro komunikaci s ECMO. Ti „reprezentanti“ letos ovládli třeba americké Mistrovství světa motocyklů ČZ a mají na svých kontech milióny dalších úspěchů. Navíc dva z nich jsou ze skupiny, které dělám mluvčího a manažera a oba znám jako vynikající lidi pevných zásad, neschopných jakékoli křivárny. Na rozdíl od pisatele, který se bez zveřejnění údajného pamfletu snaží motokrosové veřejnosti namluvit, že ona skupina údajných „vyvolených“ chce zničit práci jejich klubu. Asi si moc fandí, protože té skupině REPREZENTANTŮ jde skutečně jen o jedno jediné a jeho klub je jim „ukradený“. Jde jim výhradně o odstoupení R. Nováka z funkce Kontaktní osoby. Toť vše. Oni „vyvolení“ aktivity ve veteránském motokrosu vítají. Ale organizování, poroučení, nařizování, hrozeb a zastrašování mají dost. Chtějí se sportem bavit a politikaření je zajímá asi tolik, co sníh loni v srpnu.

Omlouvám se motoristické veřejnosti za mou reakci, ale když někdo, koho nikdo nezná ani v České republice, uráží  a osočuje legendy, které zná celý svět a které toho v jediném závodě udělali pro motokros stokrát víc, než ten pisálek stačí za celý svůj život, nemůžu nereagovat.

Níže je článek od pana Macáška, na který reaguji.  

Jiří Hejtík, 2016-09-02

Chvíli jsme váhali, zda tento dopis, pod kterým je podepsáno několik „reprezentantů“, máme zveřejnit  na klubovém webu. Nakonec jsme se shodli na tom, že tak učiníme, protože se to týká nás všech. Týká se to všech, kteří na závody jezdí, kteří investují nemalé peníze do svých strojů ,aby je udrželi v pojízdném stavu. Týká se to pořadatelů, kteří věnují svoji energii, finance a volný čas do toho, abychom se mohli sejít a společně ty naše stroje provětrat. Dle vyjádření této skupinky „vyvolených“ tato činnost není potřeba a naopak škodí jejich zájmům a veteránskému motokrosu obecně. Z našeho pohledu neshledáváme nic škodlivého na tom, že zde vznikl seriál, který je zaměřený pouze na motokrosové veterány, které do té doby tvořili pouze okrajovou skupinu při různých závodech a vzrůstající účast na těchto akcích je pro nás jasným důkazem, že to má smysl a i nadále budeme v našem úsilí pokračovat a podporovat ty, kteří na tomto seriálu mají hlavní zásluhu.

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT