plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z JČ KP v Pacově

Podruhé se letos jel závod jihočeského Krajského přeboru v motokrosu v Pacově. V neděli 11. září se sešlo 161 závodníků a čtyři závodnice na pacovském Propadu, aby se v rámci předposledního závodu sedmidílného seriálu poprali o jedny z posledních možných bodů. Trať byla skvěle připravena a zkušeného pořadatele AMK Pacov v AČR nijak nezaskočily ani vysoké letní teploty.

Ve třídě 85ccm nakonec dotáhl obě jízdy na první místo Pavel Vítovec z SMS Praha, který si tak již před posledním závodem zajistil letošní titul krajského přeborníka v této třídě. Po zranění se v Pacově objevil Jan Hadrava z Motosportu Chýnov. Ten sice vždy zpočátku jízd startovní pole vodil, ale pak se dostavila únava a nakonec skončil druhý. V obou jízdách byl třetí Rus Ilja Smolin. Zvlášť hodnocené pětašedesátky suverénně vyhrál Čechorakušan Kevin Schneeweis z Motosportu Chýnov, dokonce byl pátý absolutně.

amatérských MX2 nikdo nestačil na jezdce Bo Motor Oil Autoprofi teamu Michala Fischera. Také tento sedmnáctiletý mladík už má letošní titul jistý a má napřesrok namířeno do juniorského mistráku. Druhé místo zaslouženě vybojoval dvorecký Petr Falář před Martinem Řípou z Prahy. V kategorii Amatér OPEN zvítězil Ondřej Herink z MX teamu Český Krumlov, ale neměl to věru vůbec jednoduché. Jen o bod za ním v celkovém součtu byl lišovský Michal Úlehla, bod za ním pak zase Michal Skála z Kamenice-Štiřína. V této třídě se o letošním krajském titulu rozhodně až na posledním závodě v Klukách, bodově je to na špici hodně natěsnané.

Ve třídě Veterán v Pacově hodně srdnatě bojoval Roman Váca z Klenovic. V obou jízdách zdolal svého největšího soupeře Daniele Dopplera z Motosportu Chýnov, který skončil celkově druhý. Daniel ale věděl, že nemá cenu zbytečně riskovat, protože i druhé místo mu zajistilo letošní titul krajského přeborníka. Zřejmě poprvé v historii jihočeského KP se tak stal přeborníkem kraje cizinec. Třetím místem se blýskl host tohoto seriálu Michal Buchta z Jimramova. V této jezdecky nejpočetněji obsazené kategorii se hodnotili také veteráni nad 50 let. Zde byl nejlepším pilotem pravidelný účastník MMČR Petr Kormunda z SMS Chomutov, veteránům nad 60 let stabilně vévodí Jan Roziňák ze Srbska a nebylo tomu jinak ani v Pacově.

V kategorii MX2 to byl souboj rychlých juniorů Dominika Hůly z Arrbo RT Milevsko, který si obě jízdy poradil s Rudolfem Plchem z Extreme Motorsportu. Posledně jmenovaný má však kvůli výpadku svého soupeře ve druhé jízdě v Kaplici slušný bodový náskok a tedy dobře vykročeno za letošním krajským titulem. Třetí byl v Pacově v obou jízdách Aleš Procházka z Region Racig Teamu.

Ve třídě OPEN se sjela poměrně slušná konkurence, ve které nejlépe obstál zkušený Západočech Václav Haas z SMS Praha. Vyhrál obě jízdy před Tomášem Paulem z AMK Horšovský Týn. Na pódiu je doplnil další účastník MMČR Ondřej Brendl z týmu MAX2. Čtvrté místo si z Pacova odvezl Michal Gregor z Motosportu Chýnov. Také on má slušně nakročeno po zaváhání Davida Čadka z MS Kluky a již poměrně vetší bodovou ztrátou Zdeňka Blábolila ze Smrž MX teamu za letošním titulem. Ale jak už to ve sportu bývá a v motokrose nevyjímaje, stát se může cokoli, a tak se o letošních krajských titulech definitivně rozhodně až na posledním závodě v Klukách u Písku, v sobotu 22. října, kde bezprostředně po závodě rovnou proběhne i vyhlášení sezóny JČ KP 2016.

Evžen Zadražil, vedoucí střediska SMS JČ, 2016-09-15

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT