top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z motoskijöringu v Dolních Hořicích

V sobotu, 21. ledna se jel v Dolních Hořicích poblíž Chýnova volný závod v motoskijöringu. Akci pořádal SDH Dolní Hořice a Retox Racing. Na pěkně připravené a přehledné trati s mírným převýšením se sjelo celkem 26 motoski dvojic a zhruba tucet závodníků na fichtlech (ti samozřejmě závodili bez lyžařů). Za krásného zimního počasí přihlížela přibližně pětistovka spokojených diváků.

V hlavním závodě motoski se nejprve závodilo v kvalifikačních jízdách. Vzhledem k velkému počtu posádek se něketří neměli možnost ani kvalifikovat do finálových jízd, ti úspěšnější jeli finále B, ze kterého ještě dva nejlepší postupovali do hlavního finále A, v němž si přímou účast zajistili ti nejlepší k kvalifikací. V tomto finále neměl štěstí jeden z hlavních favoritů závodu Jan Charvát s Jakubem Hořejším (Promoto/AMK Votice). V jeden moment se dokonce dotáhli na vedoucí posádku, ale v důležitém okamžiku upadl Honzovi lyžař (což bylo při jeho stylu jízdy poměrně nasnadě:-), takže bylo finále z jejich strany celé taková stíhací jízda. Celkově to po dvou pádech stačilo i tak na pěkné páté místo. Zajímavostí je, že to pro Honzu to byla motoskijöringová premiéra. Na čtvrtém místě skončil dnes již zkušený motoskijöringový závodník František Svoboda s lyžařem Martinem Pokorným (Mlyny). Třetí místo nakonec vybojoval domácí Tomáš Janů s lyžařem Miroslavem Barešem (Retox Racing/Motoclub Milevsko), mohutně povzbuzováni domácím publikem. Druhé místo překvapivě vybojoval v početné konkurenci Lukáš Jelínek s Tomášem Kohoutem (Retox Racing) a celkovým vítězem se nakonec stal jihočeský motoskijöringový matador Radek Bareš s lyžařem "Pupkem" Novákem (Motoclub Milevsko). Ve svých osmatřiceti letech Radek zdá se nic nezapomněl se svého motoskijöringového umění a po zásluze vyhrál. "Lyžaře jsem sehnal až dnes dopoledne na inzerát", reagoval na dotaz, kdo je jeho dosud v motoski neznámý lyžař. "K vítězství mi pomohlo, že jsem volil stopy, kde to tolik neklouzalo", usmíval se spokojeně na stupních vítězů Radek. Za náš tým Motosport Chýnov bojovala v tomto závodě dvojice Jiří Bočan - Jiří Filip (na přiloženém snímku Davida Jordáka), kterým jen těsně unikl postup do finále A. Neztratil se ani další náš jezdec, veterán Radek Novotný se svou lyžařkou (švagrovou) Lucií Novotnou.

Ve vloženém závodě fichtlů s přehledem zvítězil Pavel Fučík (Motosport Chýnov), před mladým pilotem Petrem Kůrkou, který si vysloužil uznání přihlížejících diváků hlavně tím, že poté, co měl poruchu s plynem, závod nevzdal, vzal lanko do ruky a plyn si přidával taháním za něj, přičemž skoro celou jízdu odjel pouze s levou rukou na řidítku. Třetí pak byl Tomáš Novotný, bramborová medaile patřila Matěji Pospíšilovi a páté místo si vyzávodil domácí Lukáš Rosol.

Na závěr se jel tradiční jízda solo motocyklů bez lyžařů. Zde naprosto suverénně exceloval Jan Charvát, naprostou větši jezdců předjel o celé kolo a bavil diváky svým plochodrážnm stylem jízdy ala "full gas". Za ním skončil domácí Tomáš Janů, třetí milevský David Kübelbeck, který dokonce ze začátku vodil, ale měl během jízdy pád. Čtvrté místo získal turovecký Josef Čížek a pátý byl chýnovský Jiří Bočan.

Pokud vydrží počasí, pojede se závod MČR v motoskijöringu a vložený volný závod v neděli, 5.2.2017 v Chotčinách u Chýnova. Pro aktuální informace sledujte tento web.

Evžen, 2017-01-22

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT