top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z motoski v Plané nad Lužnicí + fotogalerie Áji Sládkové

Dalším volným závodem na jihu Čech byl tuto sobotu "Strkovský motoskijöring" v Plané nad Lužnicí. Místní motorističtí nadšenci uspořádali ve spolupráci s městem Planá n.L. tento závod již počtvrté, jen letos se zde sjelo daleko více závodních dvojic, než v letech předešlých. Dvaatřicet závodních posádek a skoro pětistovka diváků je rozhodně pořadatelským úspěchem, byť organizátora dle jeho slov až trochu zaskočila.

Do finálových jízd se postupovalo tak, že každý se svezl třikrát ve své základní skupině, sečetly se výsledky a nejlepší šli do finále A, výsledkový střed do finále B (do A už pak možné postoupit nebylo) a ti nejméně úspěšní ze základních skupin se svezli alespoň ve finále C. Ve finále A, kde se bojovalo o celkové vítězství v závodě, nejlépe odstartoval Radek Bareš s Josefem Novákem (Motoclub Milevsko), kteří prošli bez ztráty kytičky základními jízdami. Výborně odstartoval také Jan Charvát s novým lyžařem Dominikem Hůlou (Promoto Racing). Hned ve druhém kole upadl Radkovi Barešovi lyžař, poté ještě asi dvakrát a bylo po nadějích. Úspěch z vítězného prvního volného závodu v Dolních Hořicích tedy nezopakovali. Charvát s Hůlou se tedy ujali od druhého kola vedení a udrželi si ho až do cíle. Nevelkou ztrátu na ně měl zpočátku finálové jízdy zkušený jezdec Vít Vitouš s lyžařem Robertem Bočkem (Motosport Chýnov). Víťa však zvolil styl jízdy bez většího rizika (nutno podotknout, že lyžaři je už 50 let) a s přehledem si vyjeli druhé místo. Vít Vitouš měl tento víkend startovat na MČR, které mnoho let jezdil, ale nakonec to neklaplo s původním lyžařem a protože Robert neměl licenci, jeli se svézt alespoň na tento volný závod. Velkým překvapení bylo třetí místo vyjel Martin Chamra a Tomáš Strada z Horních Hořic. O této dvojici tady v regionu v souvislosti s motoskijöringem ještě určitě uslyšíme.

Z našeho týmu se dále závodu účastnil Jiří Bočan s Jiřím Filipem. Ti se dostali do finále A, jenže lyžaři přejela cizí motorka lyže, následoval okamžitý pád a nakonec z toho bylo i tak pěkné osmé místo. Ve finále B se objevil veterán Jarda Krejčí. Ten nejprve tahal na lyžích svou dceru Lenkou, ta pak ale měla nějaké drobné zranění a tak jel finále B se zapůjčeným jezdcem z týmu Kamikaze Pavlem Doubkem.

Vloženou atrakcí byly děti na čtyřkolkách a také závodní bugyna, které se ale při exhibici vylomilo kolo a tak ji muselo odvézt z tratě na vleku. Závod sólo motocyklů na závěr byl exhibicí vítězného Honzy Charváta a jeho lyžaře Dominika Hůly, který jel tento závod na motorce. Kluci startovali schválně z druhé řady a dokonce nechali soupeře i trochu poodjet, přesto se přes všechny nakonec poměrně snadno dostali. Nejvíce jim vzdoroval turovecký Josef Čížek, který měl výborný strat a asi čtyři kola vodil.

Fotogalerii Áji Sládkové z této akce si můžete prohlédnout proklikem přes přiložené foto posádky Vitouš - Boček v popředí, sledované Charvátem s Hůlou.

Pokud vydrží počasí, pojede si další víkend, v neděli, 5.2. závod MČR v motoskijöringu v Chotčinách u Chýnova. Trať je již připravena (foto Vám přineseme), má ale v týdnu přijít nějaká obleva, takže definitivní rozhodnutí o konání dáme ve známost během týdne. Sledujte tento web.

Evžen, 2017-01-29

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT