plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report ze soustředění SMS Jižní Čechy v Pacově

Ještě před zahájením závodní motokrosové sezóny na jihu Čech proběhlo v neděli, 9. dubna v Pacově předsezónní soustředění střediska SMS Jižní Čechy. Krásná trať, nabitý program a pěkné jarní počasí přilákalo do Pacova přes 80 jezdců, kteří si udělali technickou přejímku motocyklu pro seriál SMS Jižní Čechy, obdrželi licence, vyzvedli si Ročenky AČR 2017 a program SMS Jižní Čechy 2017. Na akci přijelo poměrně hodně jezdců i z jiných středisek SMS. 

V poledním školícím bloku si pak všichni poslechli přednášku o zdravovědě v podání člena IZS Tábor Michal Folbergera, informace o NSŘ pro motokros a novinky z AČR v podání člena VV Svazu motokrosu AČR Richarda Gironi, dále pak technické zprávy ohledně motocyklů a výstroje v podání technického komisaře Jana Homolky Jan Homolky (letos budou mít techničtí komisaři mj. možnost provádět u jezdců dechovou zkoušku). Zkušený mechanik Jaroslav Vrchota ukázal, jak a kdy optimálně připravovat motorku na závod (některé věci je dobré připravit si dopředu, jiné zase až den před závodem), představena byla i jednotná příloha řádů pro motokros pro SMS. Celý den byl přítomen trenér Arnošt Zemen, který si jezdce rozdělil na děti a dospělé a celý den se jim na střídačku věnoval. V poledním bloku také mj. vysvětlil, jak se v čase mění podíl faktoru motocyklu a jezdce na výsledku, atd. Zkrátka bylo to celé zajímavé a určitě ten, kdo přijel, tak dobře udělal, protože se dozvěděl zajímavé věci a ještě si parádně zatrénoval.

Vzhledem k tomu, že přijela kvanta jezdců a že se oproti původnímu plánu trénovalo místo do 16 hod. až skoro do půl šesté, že byli nad rámec povinností v režii SMS JČ přítomni někteří traťoví komisaři, zdravotník, technik, ozvučení, atd, v podstatě jako na normálním závodě (jen bez časomíry), a bylo to celé ZDARMA (symbolických 100CZK vybíral pouze provozovatel  trati AMK Pacov v AČR na pokrytí provozních nákladů) a že některé platby byly vázány právě na dobu trvání akce či počet jezdců, udělalo soustředění v kase SMS JČ poměrně finanční veletoč, ale důležité je, že akce jezdcům přinesla užitek a že byli spokojeni!

Na přiloženém snímku Adama Zadražila je loňský krajský přeborník třídy MX2 Ruda Plch v akci. Fotogalerie budou následovat během týdne. První závod JČ KP se pojede v sobotu, 29. dubna právě v Pacově.

 

Evžen Zadražil, vedoucí SMS Jižní Čechy, 2017-04-10

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT