plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

výsledky a pár highligts z MMČR Dalečín

Druhý závod MMČR Senior v motokrosu pokračoval na kdysi světové trati v Dalečíně. Podrobný report již přinesl Petr Záruba, nyní kompletní výsledky, pár highlights a info k jezdcům JČ střediska a Motosportu Chýnov na tomto závodě. Kompletní výsledky z Dalečína najdete ZDE.

Určitě byla parádně připravena trať, to se musí nechat, škoda jen toho studeného počasí. Již dlouho jsem nezažil, aby se musel odkládat start jízdy kvůli hustému sněžení. Ve třídě MX1 opět potvrdil svou dominanci Martin Michek, když zvítězil v obou jízdách. Sekundoval mu dle očekávání pouze Jára Romančík. Ve třídě MX2 zase jasně vyčnívají cizinci Bence Szvoboda a Sulivan Jaulin. Hodně všechny překvapil celkově třetí Patrik Liška. Ve třídě WMX nikdo nemá na trojnásobnou mistryni světa Němku Steffi Laier, a tak se bojuje až o zbylé vavříny. Ve veteránech mají podobné postavení skvělý Martin Žerava a jen s drobnou ztrátou, ale zato se velkým náskokem na zbytek startovního pole Michal Kadleček.

Z našich týmových pilotů sahal ve třídě MX1 na body Manuel Bermanschläger (na snímku), SMS Jižní Čechy pak reprezentoval Albín Veselý, který se v tomto seriálu teprve otrkává. Ve třídě MX2 jsme zástupce neměli. V kategorii WMX si za náš tým nejlépe vedla Elena Kapsamer na 7. místě, Sarah Schnelzer byla 11. a Rumunka Stefania Bancila 14. Daniela Krejčová bohužel musela ze závodu odstoupit. S příslušností SMS JČ byla pak Aneta Sichrovská na 15. místě.

Ve Veteránech byl celkově šestý náš týmová jezdec Georg Hammerl a hned za ním sedmý Daniel Doppler. Markus Berger bral ještě tři body za celkové dvacáté místo, Zdenek Svoboda bohužel na body nedosáhl. Z jezdců SMS JČ byl nejlepší Standa Horský na 10. místě. Člen Sportovní komise SMS JČ Milan Heřman byl pak celkově třetí ve zvlášť bodovaných Veteránech nad 50 let. 

Evžen, 2017-04-25

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT