top foto Strmý vrch Chýnov 2024 od Luďka Jánoše:

fd3a7749.web.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

Mirek Halm sedmdesátiletý!

Tento týden oslavil doma v Moravské Třebové sedmdesátiny Miroslav Halm, jedna z velkých postav našeho motokrosu šedesátých a sedmdesátých let minulého století.

Začínal s generací poloviny šedesátých let, se soupeři jako Petr Dobrý, Karel Konečný, Ivan Poláš, nebo Jiří Stodůlka a největší úspěchy slavil počátkem sedmdesátých let s nastupující mladou generací pražské Dukly, reprezentovanou jmény Jaroslav Falta, Jiří Churavý, Zdeněk Velký a Antonín Baborovský. Byla to příznivá doba pro český motokros, kdy pod moudrou patronací náčelníka Dukly Františka Mošny vytvořil trenér František Helikar celým motokrosovým světem uznávaný tréninkový systém, který přivedl naše jezdce k řadě významných sportovních úspěchů. Motoristický sport byl tehdy podporován režimem jako „branný sport“ a jeho úspěchy byly využívány jako prostředek polické propagace systému. Navíc mohl využívat motocykly domácí produkce, které v té době tvořily světovou špičku.

Mirek Halm byl mimořádný talent a i když jeho vrcholná kariéra nebyla relativně dlouhá, získal si svými úspěchy mezinárodní pověst a jeho jméno si dodnes pamatují fandové motokrosu nejen v Evropě, ale i za mořem. Mirek sám zůstává motokrosu věrný, sleduje dění kolem něj a je jako pozorný divák stále vídán na řadě podniků během sezony, i na setkáních se svými generačními druhy. Také o tomto víkendu chce využít pozvání Jana Smolka k účasti na mistrovském motokrosu v Pacově (mimochodem právě v Pacově na původním profilu trati držel Mirek Halm dlouhá léta traťový rekord - poznámka redakce). Můžeme se tam proto těšit na setkání a popřát mu do dalších let hodně zdraví a životního optimismu!

Petr Starý, 2017-05-31

Týmové fanynky - Týna

024_2440.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT