plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

interview s Jaroslavem Kalným

Jardo, jsi novým nájemcem AČR v offroadovém areálu v Jiníně. Můžeš se, prosím, čtenářům nejprve trochu představit?

Jsem z Čímic od Sušice a kdysi jsem jezdil motokros - jak se říká za mlada. Pak jsem přesedlal na rallycross, kde se mi docela dařilo, ale nechci se chvástat.

Jen nebuď skromný a povídej…

No byl jsem třikrát mistr Evropy a mám doma i jeden Zlatý volant. Jinak syn dnes jezdí motokros ve třídě 85ccm a dcera cross country. Nejstarší dcera kdysi také jezdívala rallycross.

K motorizmu máš tedy velice blízký vztah – jak se říká, závodí celá rodina. Jak to vlastně vzniklo, že jsi do Jinína přišel?

Tak trochu okolnosti, v první řadě však dělat něco, co tě baví. Chtěl bych, aby se Jinín vrátil tam, kam patří a rádi tam všichni jezdili. To stačí, na zbytečné řeči máme politikyJ

Co už jsi zde od té doby vybudoval? Jsou nějaké novinky na trati a v jejím zázemí?

Celkově se trať rozšířila a vrátila se k depu za ochranný val, za proskakovákama je vybudována i nová část trati. Máme již tři nádrže na vodu jako rezervu na kropení tratě, právě pracujeme na novém startovacím zařízení, které se snažíme o půl metru vyvýšit, abychom zabránili případné vodě. Buduje se též zázemí na kryté občerstvení, modernizuje se ubytování atd.

To je tedy hodně práce. Kdo Ti vlastně pomáhá, které závody zde letos budeš pořádat a jak je v Jiníně možno trénovat?
V sobotu 18.8. zde pojedeme závod SMS Jižní Čechy a 13.10. MMČR Junior v motokrosu, ale myslím, že ještě přibyde i nějaký podnik pro závodníky Enduro. VELKÝ DÍK patří všem, co mi pomáhají, zejména rodinám motokrosařů kolem Strakonic a vůbec všem, kteří dělají všechno proto, aby se v Jiníně opět jezdily velké závody. Tréninky již fungují víceméně jako test trati, zatím to je možné každý den.

Jaké jsou Tvé vize s tímto areálem do budoucna?
Nechceme, aby to vypadalo neskromně, ale budeme se snažit udělat vše proto, aby se do Jinína vrátil světový motokros!

 

Děkuji za rozhovor a držím palce, aby se Ti dařilo a jinínský areál jen vzkvétal a mohl být k dispozici všem offroadovým motoristům!

Evžen Zadražil, 2018-08-02

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT