plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

Rene Hofer je zpět!

Zdařilý návrat předvedl při nedělním druhém závodě italského mistrovství v Ottobiane čerstvě 17letý Rene Hofer (na snímku s číslem 711). Vyjímečný rakouský talent (a náš dobrý známý) se objevil na závodní trati po pěti měsících od těžkého zranění v závodě německého mistrovství ADAC v Tensfeldu, které předčasně ukončilo jeho skvěle rozjetou loňskou sezónu. Čtyři měsíce bez motocyklu se už nedaly vydržet a tak dostal Rene po úspěšném uzdravení začátkem roku od svých lékařů svolení k zahájení tréninku. A po měsíci přípravy odvedl výkon, který jeho fanoušky příjemně překvapil: do závodu třídy MX2 v Ottobiane se kvalifikoval jako desátý ve své skupině a vlastní závod zvládal na výbornou! V silně obsazeném startovním poli se od začátku držel v první desítce a po pár kolech už jezdil šestý! V závěru závodu se sice na těžké písčité trati zdržel pádem a nakonec dojel šestnáctý, takže se kvalifikoval do společného superfinále obou tříd. Do něj ale už nenastoupil – napoprvé toho bylo dost a přeci jen se necítil po zranění ještě stoprocentně fit.

Italské mistrovství pokračuje už tento víkend třetím závodem v Mantově, pro Rene Hofera ale začne hlavní sezóna koncem března prvním závodem evropského mistrovství třídy 250 ccm, které bude absolvovat celé v barvách továrního týmu KTM Junior Racing Team. Objevit by se měl i v některém závodě MS třídy MX2 a v celém seriálu německého mistrovství ADAC ve třídě MX Masters.

Jestli se letos Rene objeví i u nás, kde jsme ho vídali od dětských let, je vzhledem k jeho docela nabitému programu otázka. Možná v červenci v Lokti, při Mistrovství světa – budeme se těšit.

 

Petr Starý, 2019-02-05

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT