plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z MMČR Junior v Karlíně

(dokončení z titulní strany)

85 ccm
Třetí závod a už potřetí nový vítěz třídy 85ccm. V Karlíně se jím stal maďarský jezdec Noek Zárocz, který bral dvě první místa, i minule v Jiníně jednu jízdu vyhrál, ovšem v té druhé nezískal ani bod, a tak zatím na průběžné první místo nestačí. Druhý v Karlíně byl celkově Jiří Halama (Enduro Klub Semily), povedl se mu tak zatím bezpochyby jeho nejlepší výsledek sezony, před Karlínem byl nejlépe pátý, nyní vybojoval druhé a třetí místo. A třetí celková pozice v Karlíně patřila Jiřímu Klejšmidovi. Třetí je Jirka zatím i v průběžné tabulce výsledků. Čtvrtý byl v Karlíně průběžně vedoucí jezdec tříd 65 a 85ccm Vítězslav Marek (Cermen s.r.o.). „Třetí závod MMČR juniorů v Karlíně nedopadl úplně podle představ. V první jízdě 85ccm Víťa Marek upadl hned po startu a z posledního místa to dokázal dojet „jen“ na šesté místo v cíli. V posledním kole dal ovšem nejrychlejší kolo z celého závodu ze všech jezdců,“ říká manažer týmu Vítězslav Marek. Pátý byl celkově Jakub Nevima (SMS Morava), kterému méně vyšla druhá jízda, šestý Kevin Schneeweis (Motosport Chýnov v AČR) z Rakouska, sedmý Josef Štach (Starling Cross Team) a osmý Slovák Jaroslav Katriňák.

125 2T
Také zde jsme v Karlíně postrádali klasického vítěze. Těsně ale přece tentokrát bral celkové vítězství Maďar Adam Kovacs (Motosport Chýnov v AČR). Bodově byl na tom stejně jako druhý Jan Wagenknecht (Starling Cross Team), ale pravidlo lepší druhé rozjížďky rozhodlo, a Adam se stal celkovým vítězem. Honza se musel v Karlíně spokojit s druhou pozicí. V průběžném pořadí je to zatím obráceně – Wagenknecht první, Kovacs druhý. Celkově třetí byl v Karlíně Petr Rathouský (Orion Racing Team) a splnil to, co on a jeho tým před závody předeslal, vrátil se na pódiová umístění. I v průběžném hodnocení se dokázal vrátit na stupně vítězů – na třetí pozici, o kterou se teď dělí s Martinem Venhodou (Team motokrosová škola). Tomu v Karlíně patřila čtvrtá pozice. Jako pátý v Karlíně skončil Stanislav Vašíček, (Q-Racing Team), šestý Rakušan Simon Breitfuss (Motosport Chýnov v AČR), sedmé místo patřilo Tomášovi Švirákovi (Motosport Chýnov v AČR) a osmé Josefovi Novákovi (Cermen s.r.o.).

MX2 junior
Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team) potvrdil svoji formu a vyhrál i další závod, ten v Karlíně. Výsledky v kvalifikaci ale nebyly tak jednoznačné, tak se fanoušci těšili, jak rozjížďky dopadnou. Napínavá byla především první rozjížďka, kde o výsledku rozhodovali i „okolečkáři“. Pádu jednoho pomalejšího jezdce se nedokázal vyhnout Pavel Dvořáček (SMX Racing Team) a vítězství tak bral Dušan Drdaj. Vyhrál i druhou jízdu a Dvořáček byl dvakrát druhý. I ten by byl samozřejmě spokojenější s pozicí lídra, zatím ale porazil Drdaje jenom jednou. Pořád však není nic ztraceno a deset bodů, které ztrácí na vedení, může klidně dohnat. Třetí skončil v Karlíně Jiří Matějec (HT Group Racing Team), který tak zajel nejlepší závod sezony a hlavně se posunul i v průběžném hodnocení, i tam mu patří třetí příčka. Může za to jeho skvělý výkon, jel skvěle i přesto, že byl po nemoci. Trochu mu k dobrému výsledku  pomohl i Martin Vondrášek (Haas Racing Team), ten se propadl na průběžné čtvrté místo za Matějce, protože v Karlíně byl až jedenáctý. Dobrý výsledek mu zhatil nepěkný pád na startu první rozjížďky. Do druhé ale nastoupil a dokončil ji jako čtvrtý. Čtvrtý celkově byl v Karlíně ovšem klasifikovaný Daniel Stehlík, pro kterého to byl nejlepší závod sezony, páté místo bral Milan Šturma, i jemu se zatím dařilo nejlépe, šestý skončil Marek Nešpor (KRTZ Motorsport), sedmý Erik Švidra (SMS Morava) a osmý Radovan Gráč ze Slovenska.

Už 6. července se pojede čtvrtý závod MMČR juniorů, tentokrát v jihočeské Kaplici. Těšíme se na vás a na další hezké a napínavé závody!

Záznam závodu z Karlína u Čejče bude odvysílaný premiérově: 17. 6. v 18:50. Reprízy budou následovat 17. 6. ve 22:45, 18. 6. v 9:50, 19. 6. v 16:50, 20. 6. ve 23:45.

Autor: Dominika Nováková
Foto: Jana Terešáková

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT