plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z MMČR v Opatově 2019

(dokončení z titulní strany)

MX2
Na startu se nekonalo žádné překvapení. Jako první vystřelil do první zatáčky Jonáš Nedvěd (Orion Racing Team). Za ním Martin Krč (Buksa/Ados KTM Team), který před jízdou sliboval, že dá bednu, pak Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team), Denis Poláš, Pavel Dvořáček (SMX Racing Team), start se naopak vůbec nepovedl lídrovi seriálu Šimonovi Joštovi (Osička MX Team), odjížděl až čtrnáctý, průběžně druhý Jakub Terešák (HT Group Racing Team) dokonce šestnáctý. Martin Krč splnil slib a první rozjížďku dojel jako první po několikakolovém boji s nakonec druhým Dušanem Drdajem, pro něj skvělý výkon, zatím nejlepší v sezoně. Třetí v cíli byl Jonáš Nedvěd, který má vždycky super start, ale potom se propadá. V první jízdě v Opatově ale vydržel. Za ním ale nevydržel nápor Jakuba Terešáka Denis Poláš, který celý závod držel čtvrté místo, ale předjel ho Terešák, který měl hodně nepovedený start a musel dotahovat. Průběžně vedoucí Jošt také dotahoval a dojel šestý. A za ním v cíli dva junioři – Martin Vondrášek (Haas Racing Team) a za ním Pavel Dvořáček.
Po stratu druhé jízdy byl naprosto nejlepší Dušan Drdaj, který se usídlil na první pozici, a dneska si závody opravdu mohl vychutnat. Takhle se mu to letos ještě nepovedlo. Nedaleko za Drdajem jezdil Jakub Terešák. Imremu Vargovi (Buksa/Ados KTM Team) se hodně povedl start druhé jízdy, byl třetí, ale tlačil na něj týmový kolega Martin Krč. Za nimi Jiří Matějec (HT Group Racing Team), juniorský závodník, potom Jonáš Nedvěd a Denis Poláš.  Lídr třídy Šimon Jošt měl zase špatný start a začínal až za první desítkou. První v cíli byl Jakub Terešák, který poměrně rychle zpracoval vedoucího Drdaje, ten, stejně jako v první jízdě, dorazil do cíle jako druhý, ale vůbec mu to nemuselo být líto. Třetí jezdil Martin Krč. A tito tři jezdci si rozdělili i místa na podiu. První celkově v Opatově Martin Krč, druhý Dušan Drdaj a třetí Jakub Terešák. Červená tabulka pro lídra ale zůstala Šimonovi Joštovi, tomu závody v Opatově nevyšly na jedničku a asi je bude chtít vymazat z paměti, byl celkově pátý. Ovšem druhý Jakub Terešák se mu v průběžném pořadí přiblížil skoro na dohled, ztrácí na něj už jenom směšné tři body. I to může být pozvánkou na další závod do Petrovic u Karviné. Ale nezapomeňme na ostatní závodníky. Celkově čtvrté místo v Opatově patřilo Jonášovi Nedvědovi, pátý Šimon Jošt, šestý Denis Poláš, sedmý Martin Vondrášek a sedmý Pavel Dvořáček.

Ženy
Tady to byla opravdová jízda opět na čele závodního pole. Závody v Opatově ženám komplikovala hodně náročná trať, ale všechny ji zvládly bravurně. Nejlépe Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). Po startu první jízdy se do vedení jako už tradičně dostala právě ona a po suverénně vyhrané kvalifikaci všichni očekávali její jistou výhru. Ovšem velmi brzy se na ni nalepila druhá Barbora Laňková (Orion Racing Team), chvíli obě jezdily kolo na kolo, Laňková měla dokonce lepší časy. Dlouho ale takové tempo nevydržela a jakoby se vysílila při stíhací jízdě. Pořád se Vítkové držela, ale měla větší odstup. Obě ovšem nasadily obrovskou rychlost a hodně poodjely třetí Marice Mlýnkové. Čtvrtá jezdila Celine Abel (Motosport Chýnov v AČR), pátá Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR), za ní Kristýna Tomišková (Team motokrosová škola), sedmá Kristýna Řeřichová, která měla jeden pád.
Start druhé rozjížďky vypadal úplně jinak, než ten první. Prvenství se po startu ujala Marika Mlýnková, která v první jízdě spíš zaostávala. Za ní jela Kristýna Vítková, Kristýna Tomišková a čtvrtá Barbora Laňková. Vítková měla s Mlýnkovou dost práce, jednou se při předjížděcí manévru dostaly i do kontaktu, ale předjela ji a chvíli po ní i Laňková. A začalo zase to, jako v první jízdě. Laňková začala na domácí trati svého týmu tlačit na vedoucí závodnici. V jednu chvíli možná byla i o pár centimetrů před ní. Ovšem Kristýna Vítková si své další vítězství nenechala vzít. Vyhrála a dál pokračuje seriál bez ztráty bodu s červenou tabulkou. Barbora Laňková dojela druhá a třetí opět Marika Mlýnková. Pořadí i na dalších pozicích bylo jako přes kopírák – čtvrtá Celine Abel, pátá Sarah Schnelzer, šestá Kristýna Tomišková.

Veterán
Nejrychleji se ze žebříku první rozjížďky odlepil Martin Žerava, za ním Zdeněk Pučálka (oba KRTZ Motorsport) a Josef Nesejt, za nimi Jiří Pach (Motosport Chýnov v AČR), Andreas Fuchs, Stanislav Horský a Jan Hůda (BV Racing Cross). Martin Žerava udržel vedení, Stanislav Horský byl v cíli druhý za Žeravou, Georg Hammerl (Motosport Chýnov v AČR) letos poprvé v závodě Kůta MMČR a hned předvedl super výkon, cílem projížděl třetí. Na čtvrté pozici dojel Jiří Pach, pátý byl v první rozjížďce Andreas Fuchs, až šestý Zdeněk Pučálka, který chyboval. Nejlepší z kategorie Veterán 50+ byl Roman Majer.
Kdo se vsadil, že i ve druhé rozjížďce bude po startu nejrychlejší Martin Žerava, vyhrál. A kdo se vsadil, že ovládne i celou druhou rozjížďku, měl taky pravdu. Martin Žerava opět bez jediné ztráty bodu a s velkým náskokem na soupeře dojel do cíle, vyhrál v Opatově celkově a stále i v půlce sezony vede třídu Veterán. Druhý byl v cíli druhé rozjížďky Georg Hammerl, o jedno místo vylepšil výkon z první jízdy, a třetí Jiří Pach. Celkově druhý byl Georg Hammerl, ten se vrátil do závodění ve velkém stylu, a celkově třetí v Opatově Stanislav Horský. Tomu se povedly zatím nejlepší závody sezony. Nejlepší celkově v kategorii Veterán 50+ byl Roman Majer, který opět převzal vedení v seriálu, jenom dva body za ním je ale Josef Nesejt, třetí Leopold Šimák.

Výsledky:

MX1             

Celkově:                    

Neurauter Lukas (1-1, Osička MX Team, KTM)

Szvoboda Bence (2-2, Buksa /Ados KTM Team, KTM)

Neugebauer Filip (3-3, Osička MX Team, KTM)

Kovář Václav (4-4, HT Group Racing Team, KTM)

Šimko Tomáš (7-5, GT2 Motorsport, Suzuki)

 

Seriál 2019: 

Szvoboda Bence 181b.

Neugebauer Filip 159b.

Neurauter Lukas 158b.

Kovář Václav 138b.

Bartoš Petr 110b.

 

 MX2            

Celkově:                   

Krč Martin (1-3, Buksa/Ados KTM Team, KTM)

Drdaj Dušan (2-2, Yamaha Čepelák Racing Team, Yamaha)

Terešák Jakub (4-1, HT Group Racing Team, KTM)

Nedvěd Jonáš (3-6, Orion Racing Team, KTM)

Jošt Šimon (6-4, Osička MX Team, KTM)

Seriál 2019: 

Jošt Šimon 153b.

Terešák Jakub 150b.

Krč Martin 141b.

Nedvěd Jonáš 124b.

Drdaj Dušan 122b.

 

Ženy           

Celkově:                  

Vítková Kristýna (1-1, Yamaha Čepelák Racing Team, Yamaha)

Laňková Barbora (2-2, Orion Racing Team, Suzuki)

Mlýnková Marika (3-3, SMS Morava, KTM)

Abel Celine (4-4, Motosport Chýnov, KTM)

Sarah Schnelzer (5-5, Motosport Chýnov, KTM)

Seriál 2019: 

Vítková Kristýna 200b.

Laňková Barbora 172b.

Mlýnková Marika 160b.

Tomišková Kristýna 123b.

Řeřichová Kristýna 110b.

 

Veterán                    

Celkově:                   

Žerava Martin (1-1, KRTZ Motorsport, Suzuki)

Hammerl Georg (3-2, Motosport Chýnov v AČR, Kawasaki)

Horský Stanislav (2-5, SMS Jižní Čechy, Yamaha)

Pach Jiří (4-3, Motosport Chýnov, KTM)

Fuchs Andreas (6-4, Kawasaki)

Seriál 2019:

Žerava Martin 200b.

Pučálka Zdeněk 163b.

Hůda Jan 116b.

Majer Roman 115b.

Kraus Marek 111b.

 

Autor: Dominika Nováková, 2019-06-24

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT