plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Články

Elena Kapsamer po závodě v Karlíně

V sobotu, 7. srpna se v Karlíně u Čejce uskutečnil pátý závod Mezinárodního mistrovství České republiky. Na startu nechyběla Elena Kapsamer, (GasGas, Rakousko), která průběžné český šampionát třídy žen (WMX) vede. Po velké ceně ČR v Lokti odjela Elena přímo do Belgie na druhý závod Mistrovství světa FIM. Závodnice klubu MSV-Schwanenstadt, která v České republice startuje za Motosport Chýnov, se však při tréninku zranila, a proto se závodu v Lommelu bohužel nemohla zúčastnit. Chtěla však udržet prvenství v šampionátu v České republice, a tak se tým kolem Eleny rozhodl po nezbytně rychlé terapii odcestovat o týden déle do Karlína a získat, pokud možno co nejvíce bodů. I navzdory připomínající se bolesti se Eleně podařilo o 0,27 sekundy dosáhnout nejrychlejšího času v kvalifikaci.

V první jízdě si Elena vytvořila zhruba desetivteřinový náskok, ta však musela být kvůli zranění Jany Antošové zrušena. Při opakování závodu se Eleně opět podařilo dobře odstartovat, po pěti kolech si vytvořila potřebný náskok, který si pak už jen kontrolovala a do cíle si dojela pro plný počet 25 bodů. V jízdě druhé se jí opět podařilo nejlépe odstartovat a zvítězit systém start-cíl, čímž si připsala dalších 25 bodů do průběžného pořadí seriálu.

Celkové pořadí třídy WMX v Karlíně tedy bylo následující: 1. Elena Kapsamer (AUT, GasGas) 50 b., 2. Sarah Schnelzer (AUT, KTM) 40 b., 3. Lucie Simonová (CZE, KTM) 38 b.

Elena se vyjádřila ke karlínskému závodu takto: „V Karlíně jsem jela poprvé v životě. Dráha byla velmi náročná a rychlá. Byla však podobná naší domácí dráze ve Schwanenstadtu, se strmými stoupáními a klesáními. Možná to byl důvod, proč jsem mohla zajet dobré tempo. Mnohokrát děkuji mé matce, která je naštěstí fyzioterapeut a moc mi pomohla. Samozřejmě také velké díky všem mým příznivcům a sponzorům. Doufám, že zranění Jany Antošové není tak vážné a že se s touto rychlou a sympatickou závodnicí uvidíme brzy zase na závodech. Blahopřeji také mé týmové kolegyni z Motosportu Chýnov, Sarah Schnelzer. Dokázala dnes dosáhnout celkově výborného druhého místa, což mi v průběžném pořadí hodně pomohlo.“

Evžen Zadražil, 2021-08-09

Týmové fanynky - Denisa

img_20240324_113702.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT