Články

report a výsledky ze Strmého vrchu v Chýnově

V sobotu, 25. září, se za krásného letního počasí uskutečnil v Chýnově již XXXVIII. ročník závodu motocyklů do Strmého vrchu. Sjelo se 72 závodníků z nejrůznějších koutů ČR a různých motocyklových disciplín. Pořadatelem akce byl Motosport Chýnov ve spolupráci s městem Chýnov. Hlavní partnerem akce byla firma GeoSun. Rekordní počty, co se jezdecké i divácké účasti týče, sice nepadly, ale účast 2500 lidí je i tak skvělá a chýnovský Sportovní areál byl hodně zaplněn.

V nejpočetněji obsazené hlavní kategorii Motokros+enduro vyjel jako jediný ve všech pěti pokusech až nahoru Jan Balaš z týmu AK Krakonoš Jilemnice. Zcela logicky se tak stal vítězem této prestižní kategorie. Celkem čtyřikrát se do cíle dostal velice zkušený endurista Roman Körber z Motosportu Chýnov. V posledních čtyřech letech vyhrál tuto kategorii v Chýnově velice úspěšný motokrosař a výborný jezdec dakarské rallye Martin Michek z HT Group RT. Ten zaváhal celkem dvakrát, a tak mu to dalo místo třetí. Cílový prapor pak ještě viděl celkově čtvrtý Jan Charvát z týmu Husqvarna Promoto a stálice chýnovského kopce, pátý Josef Čermák z PCD Zbraslav.

Ve třídě Trial patřil k hlavním favoritům juniorský mistr Evropy i ČR David Fabián. Ten měl všechny výjezdy až nahoru, ale nebyl sám. To samé se podařilo ještě Ondřeji Královi z Trial Teamu Tábor. Museli se tedy na závěr o vítězství rozjíždět a znovu svou suverenitu potvrzoval David Fabián. Jenže technický výpadek motocyklu ho nechal stát pouhé dva metry pod vrcholem a Ondřej Král si tak vyjel pro vítězství. Třetí skončil jen s mírnou ztrátou metrů jezdec z Trial Teamu Tehov Tomáš Hůla. Mezi dětmi do patnácti let byl nelepší dvanáctiletý Karel Pilát z Enduro teamu Říčany, jen velice těsně před stejně starým Adamem Grešákem z Motosportu Chýnov. Třída ČZ patřila Janu Liklerovi z Motosportu Chýnov, který se jako jediný se svým motocyklem dostal přes nejtěžší překážku v profilu kopce. Vlastně ne se svým motocyklem, ale jen jeho odhozený motocykl. To se však na Strmém vrchu počítá! Druhý skončil poměrně překvapivě naopak velice nenápadně jezdící Vladislav Janů z týmu Retox Racing.

Kompletní výsledky závodu najdete ZDE.

Během doprovodného programu o přestávkách mezi jízdami se konal tradiční běh dětí do vrchu, kterého se zúčastnila zhruba stovka dětí, diváci si mohli dále poslechnout rozhovory se zajímavými osobnostmi českého motocyklového sportu, konaly se též autogramiády těchto jezdců. Kvalitně fungoval i bohatý catering a diváci odjížděli domů spokojeni. Tak zase na viděnou v Chýnově napřesrok…!

Evžen Zadražil, ředitel závodu, 2021-09-27, Foto: Ivan Bezděk

Týmové fanynky - Denisa

img_20240324_113702.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT