plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report a fotky z vyhlášení Jihočeského KP v motokrosu 2021

V sobotu, 20. listopadu se v sále Univerzity Tábor uskutečnilo slavnostní vyhlášení sezóny jihočeského KP v motokrosu 2021. Poděkování patří Pavlovi Filipovi, vedoucímu restaurace Univerzita Tábor za možnost uspořádání této akce v tomto složitém období plném zákazů, opatření a nejrůznějších restrikcí.

Nejlepším jezdcům sezóny 2021 byly předány poháry a mnoho věcných cen v celkové hodnotě více jak 55.000CZK. Zde patří velké poděkování generálnímu partnerovi jihočeského střediska firmě HR Technik Ledenice, která se na zajištění tohoto luxusu podílela zdaleka největší měrou. Účast na vyhlášení byla velice slušná, v celém sále byl jen jeden volný stůl, vydáno bylo 129 porcí večeří, což zhruba odpovídá i počtu přítomných lidí.

A nyní trochu statistiky k uplynulé sezóně: JČ KP čítal celkem 5 závodů (Votice, Netolice, Pacov, Kaplice a Jinín). Původně plánované závody v Horažďovicích a Klukách se letos nejely (zrušení kvůli opatřením). Závody v Kaplici a v Jiníně se jely společně se seriálem VVL Cup (schváleno na AČR kvůli minimalizaci kolize termínů). Počet odjetých závodů je vzhledem okolnostem nad průměrem ostatních středisek.

Celkem se závodů JČ KP letos zúčastnilo 281 jezdců. Nejvíce jezdců bylo tradičně v kategorii Veterán (64), nejméně v kat. MX2 (32). Nejvíce závodníků přijelo do Pacova (156), nejméně do Kaplice (109). Nejvíce obsazená třída v závodě byli Veteráni v Jiníně (41 jezdců), jen o jednoho méně bylo v Pacově. Naopak nejméně bylo jezdců ve třídě MX2 v Netolicích (7). V průměru nejvíce jezdilo veteránů (35) a nejméně v MX2 (14). Pozitivní na těchto číslech je snad jen to, že nejméně obsazenou kategorií není kategorie dětí.

Problém poměrně nízké účasti je i to, že se třemi závody z pěti kolidovaly dodatečně přesunuté závody MMČR Senior na ten samý víkend. Důsledkem toho pak byla často velice malá účast ve třídách MX2 a MX1. Přesto se na některých závodech JČ KP letos objevili špičkoví piloti jako např. Rudolf Plch anebo Rakušan Markus Rammel.

Nejlepšími jezdci, kteří ve výsledcích MMČR reprezentovali přímo SMS Jižní Čechy byl vyhlášeni Stanislav Horský (6. místo ve třídě Veterán v MMČR Senior) a Kristýna Řeřichová (16. místo ve třídě WMX v MMČR Junior).

Ocenění za reprezentaci střediska SMS Jižní Čechy na MMČR družstev v Dalečíně obdrželi Pavel Doubek, David Lupač a Michal Gregor. Speciální cenu za nejaktivnějšího fotografa sezóny obdržela mladá fotografka Karolína Hůlová, která nechyběla ani na jednom závodě JČ KP.

Poděkování obdržel i jezdec jihočeského střediska Dominik Kovařík, který obdržel cenu Fair Play od Autoklubu ČR za záchranu jezdce Luďka Černého při letošním MMČR Junior v Jiníně.

Poděkování za spolupráci v sezóně 2021 patří všem pořadatelům závodů, sponzorům, časomíře, technickým komisařům, zdravotníkům a vůbec všem, kdož se na jejím průběhu jakkoli podíleli. Ohledně novinek na sezónu 2022 budete průběžně informováni na FB a webu a www.motosportchynov.cz

Fotogalerii Karolíny Hůlové z vyhlášení JČ KP 2021 si můžete prohlédnout ZDE.

Evžen Zadražil, vedoucí SMS Jižní Čechy, 2021-11-21

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT