plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report a výsledky z jihočeského KP v Hradišti

V sobotu, 15. října se v Hradišti u Klatov uskutečnil finálový závod jihočeského KP v motokrosu a západočeského seriálu VVL Cup. I navzdory přeložení závodu z Kaplice, nepřízni počasí (celý den pršelo), se závodu zúčastnilo 89 závodníků. Ti zasluhují všichni pochvalu, protože závod v podstatě nikdo nevzdal. Pořadatelem akce byl VVL Motokros Klub v AČR. Závod proběhl bez jakýchkoli problémů, nedošlo k žádnému zranění, takže to byla sice náročná, ale pěkná tečka za letošním seriálem.

Po tomto podniku známe nejen jména jeho vítězů, ale i novopečené tituly přeborníků jihočeského kraje pro letošní rok. Mezi nemladším závodníky ve třídě 50ccm opět kraloval Ondřej Dražský ze Stodu, který tak zcela jasně získal titul přeborníka pro letošní rok v této nejslabší kubatuře. Ve třídě 65ccm byl v Hradišti vítězem Josef Pekař z MS Kluky, v seriálu bral však stříbro, protože jeho největší soupeř Josef Vrtal měl již před tímto posledním závodem dostatečný bodový náskok a mohl tak titul přeborníka kraje slavit již předčasně. Ve třídě 85ccm dominoval Adam Hruška z MTX Teamu, který se po zranění opět dostal do formy, přeborníkem se pro letošní rok díky vyrovnaným výkonům během celé sezóny stal Tadeáš Bubeník z MX Paradise.

V kategorii Hobby MX2 neponechal nic náhodě David Votík z KBS Unhošť, zvítězil v obou jízdách a stal tak i celkovým vítězem seriálu. Mezi jezdci třídy Hobby MX1 si podobně počínal Roman Tintěra z Bělčic. Dobře připraven vyhrál obě jízdy, a také on potvrdil vítězství v KP pro letošní rok.

Mezi Veterány mě už předem zajištěný titul Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna RT. Do Hradiště sice přijel, ale musel předčasně odjet domů kvůli zdravotní indispozici svého mechanika. Vítězem závodu se tak stal Roman Skalka z SMS Střední Čechy. Mezi zvlášť bodovanými veterány nad 50 let se stal vítězem přeboru Adolf Straka z Motosportu Chýnov a mezi nejstaršími veterány nad 60 let pak Miroslav Kukrál z PP Racing teamu.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) se nakonec z titulu přeborníka kraje radoval Milan Šťastný z Vegan Motorsportu. Situaci mu usnadnil jeho největší soupeř Jaroslav Strnad z IDS Stavby, který měl před závodem shodně bodů, ale přes zdravotní indispozici bohužel nemohl do odpoledních jízd nastoupit. Závod v Hradišti vyhrál Václav Janout z Multi-Air Jama CZ RT (na přiloženém snímku) a v seriálu mu patřilo celkové druhé místo. Jaroslav Strnad byl v seriálu třídy MX2 celkově až třetí. Nejlepším jezdcem mezi zvlášť bodovanými jezdci ve třídě 125ccm do devatenácti let byl David Lupač z Yamaha Čepelák RT.

V kategorii MX1 (HR Technik Cup) zvítězil v Hradišti suverénně Petr Játi z Yeti Motorsportu před Martinem Häringerem ze Zalužan. I navzdory absenci Martina Fiňka z Promoto Husqvarna RT už na jeho celkové vítězství v seriálu nikdo z přítomných jezdců nemohl dosáhnout. Druhý byl v konečném pořadí jihočeského KP i při absenci dvou závodů špičkový jezdec MMČR Rudolf Plch z Promoto Husqvarna RT a třetí zmíněný Martin Häringer.

Poděkování za úspěšnou sezónu patří všem pořadatelům závodů, činovníkům, jezdcům a sponzorům, především pak generálnímu partnerovi seriálu firmě HR Technik Ledenice a sportovní autoritě Autoklubu ČR. Termín vyhlášení sezóny 2022 bude včas oznámen na webu www.motosportchynov.cz

Výsledky závodu i konečné výsledky seriálu JČ KP najdete ZDE.

Evžen Zadražil, vedoucí SMS Jižní Čechy

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT