plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

aktuálně k situaci kolem motokrosu

Ve středu, 4.1.2023 proběhla na Autoklubu ČR schůzka všech vedoucích SMS s vedením Komise motokrosu (KM) AČR. Do pátku měl být ze strany KM zveřejněn zápis, bohužel se tak nestalo, a protože zaznamenávám denně desítky dotazů jak ze strany jezdců, tak i ze strany pořadatelů a sponzorů, rozhodl jsme se vydat prohlášení o aktuální situaci sám.

Vedení KM nám hned na začátku jednání oznámilo, že má na sezonu 2023 připraven svůj koncept pořádání závodů a že žádné stávající středisko nedostane pověření k sestavení kalendářů krajských přeborů v ČR. Nikdo ze stávajících vedoucích SMS s tímto konceptem nesouhlasil a nikdo na něm nechce a ani nebude participovat. O jeho podobě mi nepřísluší psát, bližší informace Vám kdyžtak podají zástupci KM.

No a protože si uvědomujeme současnou sportovní úroveň některých střediskových závodů v ČR a zároveň vnímáme zhoršující se situaci ohledně financování motoristického sportu, nabídli jsme KM řešení v podobě zeštíhlení seriálů SMS, aby se alespoň mohl zachovat stávající systém licenčního řízení, kalendářů a startovních čísel. Momentálně čekáme na vyjádření KM. Po předchozích neblahých zkušenostech ohledně plateb ze strany AČR je zcela pochopitelně naší podmínkou nejprve uhrazení dlužných částek ze sezóny 2022, sepsání nových smluv na sezónu 2023 a zaplacení záloh do 15.1.2023. V opačném případě se může stát a velice pravděpodobně se i stane, že někdo z nás uspořádá své seriály bez Autoklubu ČR a bez ohledu na nový koncept KM. Proto se ani tímto nechci po osmi letech ve vedení jihočeského motokrosového střediska loučit s pořadateli a jezdci. V úterý, 10.1. zasedne Sportovní komise SMS Jižní Čechy a tam se pokusíme domluvit, jakým směrem by se mohl motokros na jihu Čech dále ubírat. Rozhodně nechceme nic oddalovat, čas hraje proti nám. Tak prosím ještě chvíli vydržte s Vašimi dotazy, budu Vás včas informovat.

A ještě jedna informace na závěr: Od 1.12.2022 již nejsem členem KM, kde jsem byl zástupcem SMSek. Došlo k výrazným personálním obměnám, ale dle nové filozofie AČR již není žádný zástupce středisek v KM potřeba. Tato skutečnost však naštěstí nemá na mou případnou další činnost pro jihočeský motokros žádný vliv.

Pevně doufám, že se uvidíme na jaře na závodech!

Evžen Zadražil, vedoucí SMS Jižní Čechy, 2023-01-07

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT