plakát MXGP Loket, 20.-21.7.2024

2024-07-11_22h48_39.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z ME Classic motocross v Pacově

Poslední červnový víkend se jel jednorázový závod ME v Classic Motocross v Pacově. Na parádně připravené trati, kterou pořadatelé z AMK Pacov udrželi po celý den v ideální kondici, se utkali jezdci z mnoha zemí Evropy, včetně několika hostů z USA. Na staru nechyběli ani naši týmoví jezdci Jan Likler, Dominik Macho a Michal Macho.

V třídě do 49 let měl obrovskou smůlu Martin Žerava, jednoznačně nejrychlejší pilot závodního dne, když mu v poslední, třetí jízdě vypověděl službu jeho motocykl. Mistrem Evropy v této třídě se nakonec stal Roman Majer ml.  Kategorii 50+ ovládl Karel Mitvalský, ve třídě 60+ se stal mistrem Evropy Belgičan Jan Blancquaert. Ve druhé nejstarší kategorii 66+ byl nejrychlejší český závodník Miroslav Nejedlý a mezi úplně nejstaršími jezdci ve třídě 72+ pak zvítězil Roger Bleret z Francie.

Nejlepším naším týmovým jezdce byl Jan Likler, který se dokázal po třech nepodařených startech nakonec díky rychlému tempu probojovat na celkové 6. místo. Zde je jeho vyjádření k jízdám: „V kvalifikaci jsem obsadil krásné 6. místo. V první jízdě jsem doháněl po špatném startu ze zadních míst, až jsem se dostal na 6. místo. Po technickém problému to ale pro mě nakonec znamenalo 12. místo. Bohužel, motorka neměla svůj den ani při startu druhé jízdy. Když hosteska ukázala 5 sekund do startu, tak mi opět chcípla motorka, a tak jsem dotahoval z posledního místa, ale podařilo se mi dostat na 7. místo.  Ani ve třetí jízdě se mi nepovedl start, ale během pár kol se mi podařilo probojovat na 5. místo. Po souboji s dánským soupeřem jsem nakonec dojel šestý a v součtu všech tří jízd jsem byl nakonec vyhodnocen jako osmý. Chtěl bych všem moc poděkovat za spolupráci a podporu, byly to opravdu skvělé závody…!“

Jako nejmladší jezdec z celého startovního pole byl oficiálně vyhlášen další náš týmový jezdec, teprve šestnáctiletý Dominik Macho.

Fotogalerie od Petra Zemana ZDE.

Fotogalerie od Míry Jirečka ZDE.

Evžen Zadražil, 2023-06-27

Týmové fanynky - Týnka

img_20240705_092710.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT